Zomerscholen op onze school niet alleen voor leerlingen!

Al begint het schooljaar officeel pas op vrijdag 1 september, vandaag kwamen al heel wat leerkrachten naar school om er zelf een voormiddag les te volgen.

Door de grote sprongen in digitalisering van de voorbije jaren, blijven nogal wat leerkrachten nood hebben aan extra ondersteuning. “We werken op verschillende niveaus en vandaag was er een basissessie rond het gebruik van MS Teams”, vertelt Francess Dhaene, één van de ICT-ankers van de school. Voor de leerkrachten is het nu een ideaal moment om zich voor te bereiden nog voor de komst van de leerlingen en de echte start van het schooljaar. Ook woensdagvoormiddag is er nog een sessie gepland.

Net zoals de voorbije jaren worden op onze school ook zomerscholen voor leerlingen georganiseerd. Die zijn er gekomen  vanuit de bezorgdheid dat leerlingen niet altijd de nodige leerstof verwerkt hebben om met kans op succes in een volgend leerjaar te slagen. Tijdens de zomerscholen krijgen eigen leerlingen maar ook nieuw ingeschreven leerlingen de kans leerstof te herhalen of worden ze voorbereid op een voor hen nieuw vak waar toch wat voorkennis vereist is. Ook dit jaar werden 40 leerkrachten bereid gevonden om vrijwillig een 200-tal leerlingen klaar te stomen voor het nieuwe schooljaar. “Goed begonnen is half gewonnen”, denken ze alvast op College ten Doorn.

 

zomerscholen ICT augustus 2023