Vanaf 8 april (in de paasvakantie) worden enkele verkeersmaatregelen genomen vanwege de werkzaamheden aan Dullaert en Zuidkaai. Aansluitend zal ook de Kaaistraat aangepakt worden wat enkele gevolgen heeft voor de mobiliteit rond onze school. We lijsten even voor jullie op:

  • De rijrichting van de Zuidmoerstraat tussen Collegestraat en het Gebroeders Van De Woestijneplein verandert naar de oorspronkelijk richting voor gemotoriseerd verkeer. Dat wil zeggen dat je de hoofdingang van onze school niet meer via de Kaaistraat zal kunnen bereiken. ( Zie onderstaand plannetje) 
  • De Dullaert wordt eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer (van het Gebroeders  Van de Woestijneplein richting Leikensweg). Fietsers kunnen in beide richtingen. De ingang aan de Dullaert kan je met de wagen dus niet meer bereiken via het Leiken. En bij het uitrijden van de Dullaert moet je altijd naar rechts. 
  • Door werken aan de Zuidkaai zal parking Beukenhof niet meer bruikbaar zijn tot begin oktober '24. 
  • Het schoolstraatje (verlengde van de Kaaistraat richting fietsenstallingen) wordt afgesloten. Leerlingen van Talentum en Collegium die daar hun fiets stallen kunnen best de school oprijden via de hoofdingang, de Dullaert of de Dreef ( komende vanuit de wijk Kloosterakker). Leerlingen die met een brommer naar school komen, vragen we om zoveel mogelijk via de Burggravenstraat op te rijden  (en daar hun brommer te parkeren) en op het schooldomein zeker rekening te houden met andere weggebruikers.
  • De Leikensweg en ook de Oude Weg en Murkelstraat worden uitzonderlijk opengesteld voor het gemotoriseerde verkeer. Er geldt wel eenrichtingsverkeer in de Leikensweg vanaf de Zandstraat richting de Tieltsesteenweg. Eeklo binnenrijden via de Leikensweg is niet mogelijk.
  • Voorlopig blijft de Kaaistraat nog toegankelijk. We houden jullie op de hoogte wanneer ook daar de werken beginnen. Kinderen ophalen en/of afzetten kan zo ook aan de Krüger parking op wandelafstand van de school. Zo vermijden we toch al wat drukte aan de Dullaert. 
kaartje mobiliteit april 2024