Vrijdag werd de Erfgoedsprokkel over de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-ten -Doorn voorgesteld! De Erfgoedsprokkels zijn gratis en toegankelijke brochures uitgegeven door de Erfgoedcel van de provincie Oost-Vlaanderen Het zijn echte gidsen met een plattegrond of wandelparcours zodat alle interessante weetjes van een gebouw of plek aan bod komen. 

Oud-leerkracht en medewerker van het Erfgoedhuis van de Zusters Van Liefde, Rita van Hoecke schreef de bijzonder interessante en handige brochure over onze kapel! Naast enkele toespraken van gedeputeerde An Vervliet, KVVV-voorzitter Johan Van Hyfte en voorzitter van onze school Paul De Bruyckere mochten ook onze leerlingen musiceren. Les Violons d’été o.l.v. collega Inge Van Vooren speelden Borodin en Teleman en ook oud-leerkracht Luc Wauters en collega Annie Arnaut zorgden voor muziek! Auteur Rita Van hoecke mocht ook een tipje van de sluier oplichten en maakte ons warm om de Erfgoedsprokkel te lezen

De avond werd georganiseerd door de Erfgoedcel van de provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met College ten Doorn, het Beschermcomité van de Kapel Onze-Lieve-Vrouw-ten-Doorn en de KVVV Eeklo. 

Benieuwd naar het boekje of wil je zelf eens de kapel ontdekken? Zeer welkom! Je kunt een Erfgoedsprokkel afhalen in de kapel of online downloaden via de site van de provincie. 

erfgoedsprokkel voorstellen oktober 2023
kapel Olv ten doorn mariabeeldje
kapel Olv ten doorn les volons d'éré
kapel Olv ten doorn detail biechtstoel
kapel Olv ten doorn volk
kapel Olv ten doorn Rita van hoecke
erfgoedsprokkel voorstellen oktober 2023
kapel OlV ten doorn 5
kapel OlV ten doorn 6
kapel OlV ten doorn 9