College ten Doorn stuurt dit schooljaar 177 leerlingen en 32 leerkrachten Europa in.

College ten Doorn in Eeklo heeft een lange traditie in het opzetten van internationale uitwisselingsprogramma’s en stages. “Ontmoetingen met andere culturen en schoolsystemen zijn zeer verrijkend en bevorderen de zelfreflectie”, aldus Lieven Cauwels, coördinator Internationalisering op College ten Doorn. “Op deze manier leren onze leerlingen creatief denken, zelfstandig plannen, zich aanpassen aan nieuwe situaties en verantwoordelijkheid dragen.”

Dit schooljaar kunnen al minstens 177 leerlingen uit Collegium, Spectrum en Practicum, begeleid door 32 leerkrachten proeven van een Europese stage. Voor het domein Economie en Organisatie (Spectrum) trekken volgend voorjaar leerlingen naar Ierland en Frankrijk. Leerlingen sportwetenschappen mochten begin september al op watersportstage naar Spanje en voorjaar 24 trekken leerlingen Moderne talen richting Lyon en Malaga. Leerlingen Klassieke talen uit 5de en 6de jaar mogen dan weer op taal- en cultuurstage naar Athene in april 2024.

Onze leerlingen Grootkeuken (Practicum) doen keukenervaring op in Italië en Griekenland en heel wat studenten uit de richtingen land-en tuinbouw (Spectrum & Practicum) trekken in maart 2024 naar Duitsland, Finland, Zuid-Frankrijk en Italië op stage. Tot slot nog zeggen dat we dit schooljaar ook gastheer zijn voor groepen studenten uit Spanje en Finland én dat er ook leerkrachtenstages in de accreditaties zijn ingeschreven als professionalisering.

 

“In de toekomst willen we nog meer leerlingen en leerkrachten de kans geven om op stage naar het buitenland te trekken,” zegt Annick Willems, algemeen directeur van de school. “Dankzij Erasmus kunnen heel wat leerlingen en leerkrachten onvergetelijke ervaringen opdoen!”  

 

erasmusgroep schooljaar 23-24